Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δεν μπορώ ν’ακούσω αυτό που λες, γιατί αυτό που είσαι βροντάει πιο δυνατά

Από τον Σουάμι Σεβαράτνα


Αν αύριο ο Υπουργός Οικονομίας βγάλει φιρμάνι ότι κάθε Έλληνας άνω των 21 ετών καλείται να καταβάλλει ένα εφάπαξ τέλος 5.000€, ανεξαρτήτως αν εργάζεται ή είναι άνεργος, τι θα κάνετε; Σίγουρα κάτι ακραίο. 


Προφανώς δεν είναι τόσο χαζός για να το κάνει. Μπόρεσε όμως να κάνει αυτό που έκανε, που κατά τη γνώμη μου ανήκει κι αυτό στην κατηγορία «τερατώδες». Είναι θέμα μεγέθους. Μπορεί τα 5.000€ να είναι υπερβολικά, όμως τα 1.000€ και μάλιστα σε 2 δόσεις (καλοσύνη του) έκρινε ότι είναι βατό και πολλοί νομοταγείς πολίτες θα το πληρώσουν χωρίς να κάνουν επανάσταση. Έκρινε ότι ο λαός μπορεί να σηκώσει αυτό το χαράτσι που παράνομα ενσωμάτωσε στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ένα λογαριασμό που ήταν ήδη από μόνος του αρκετά φουσκωμένος. Μέγα λάθος του. Ξεπέρασε τα όρια μ’αυτό που έκανε και δικαίωσε αυτό που διαισθητικά ένιωσα από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή. Αυτό το βλέμμα το γεμάτο πρωτογενή κακία επαλήθευε με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο αγαπημένα μου ρητά: «δεν μπορώ ν’ακούσω αυτό που λες, γιατί αυτό που είσαι βροντάει πιο δυνατά». Δεν πάει να είσαι καλός ρήτορας, τα μάτια σου σε προδίδουν καημένε... 


Σας προτείνω κάτι ενδιαφέρον: όταν ακούτε Ειδήσεις, και στο πάνελ είναι καλεσμένοι κάποιοι πολιτικοί, κλείστε τον ήχο (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι παρά ηχορύπανση στις περισσότερες περιπτώσεις) και παρατηρείστε μόνο τις εκφράσεις στο πρόσωπό τους και ειδικά την έκφραση στα μάτια. Θα σας αποκαλυφθούν τα πάντα για το ποιόν τους. 


Τώρα, περί του πρακτέου. Όταν εκείνοι από τη Σκοτεινή Πλευρά της Εξουσίας κάνουν αυτό που κάνουν, εσείς τι κάνετε; Η μια περίπτωση είναι υπακοή και η άλλη ανυπακοή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ενδιάμεσο να επιλέξετε. Δεν υπάρχει λίγη υπακοή ή ανυπακοή, όπως δεν υπάρχει «ολίγο έγκυος» ή «ολίγο νεκρός». 


Εκείνοι που επιλέγουν υπακοή είναι εκείνοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν τις συνέπειες της ανυπακοής, δηλαδή στην προκείμενη περίπτωση να στερηθούν το ηλεκτρικό ρεύμα κι επί πλέον έχουν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που δεν έχουν ακριβώς οικονομική ευχέρεια και μπαίνουν σε περιπέτειες με το που θα το πληρώσουν. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Σκοτεινός Αδελφός κι εκεί ποντάρει. Εκείνοι που επιλέγουν ανυπακοή, χωρίζονται σε 2 ομάδες. Εκείνους που έχουν να πληρώσουν αλλά δεν το κάνουν κι εκείνους που δεν έχουν. Στη δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε ακριβώς ανυπακοή αλλά αδυναμία πληρωμής. Στη δεύτερη αυτή κατηγορία μπορούμε να εντάξουμε κι εκείνους που έχουν μεν να πληρώσουν, αλλά αυτά είναι τα τελευταία τους χρήματα περίπου (εκεί ανήκει κι ο υποφαινόμενος). 


Αναλογιστείτε για λίγο (ή και πολύ αν θέλετε) τι θα γινόταν αν ΟΛΟΙ αποφάσιζαν (που τέτοια τύχη) να μην πληρώσουν. Θα κατέρρεαν σε μια στιγμή όλα τα σχέδιά τους για πλήρη κι άνευ όρων υποταγή των ανθρώπων. Βέβαια, οι τακτικοί αναγνώστες αυτού του δικτυακού τόπου γνωρίζουν από καιρό ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες και το ξέρουν. Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος που κάνουν όλα αυτά τα παλαβά που κάνουν. Δεν είναι παρά ο επιθανάτιος ρόγχος της Σκοτεινής Πλευράς της Εξουσίας. Λίγη υπομονή ακόμη και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος μ’αυτά που νομοτελειακά έρχονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μου, μέχρι τον Ιούνιο του 2012 θα έχουν φύγει όλα τα εμπόδια από το δρόμο μας. 


Τα σχόλιά σας για τα παραπάνω είναι πολύ ευπρόσδεκτα και τα περιμένω. 


Με Αγάπη και Φως, 



Swami Sevaratna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου